Pentru fotografii folosim telefoanele: Samsung Galaxy S22 Ultra a lui Kitty și un iPhone 11 Pro al meu.

Sony FDR X3000Înregistrăm video cu două camere Sony FDR X3000, una pentru filmări la pas prin orașe, cealaltă fiind montată pe casca moto.
Sony FDR X3000 este o cameră de acțiune care a apărut în 2016 și care nu mi-a făcut nici o problemă de când le am. Nu mi-a pierdut nici o secundă de filmare, nu a înghețat niciodată. Fiabilitatea peste așteptări a acestei camere m-a convins s-o achiționez pe a doua în Decembrie 2020.

Pentru motovloguri, folosesc un microfon Purple Panda conectat direct la cameră. Camera are mufă mic-in încorporată, fără nevoia unui adaptor suplimentar.

Pentru filmarea la pas prin orașe, fie conectez microfon extern direct la cameră, fie utilizez un microfon wireless, adică Boya BY-WM4 Pro K2. Sistemul este alcătuit din două transmițătoare compacte (TX4 Pro), un receptor portabil (RX4 Pro) și un microfoane de tip lavalieră, care sunt omnidirecționale.

Câteodată mai folosesc un reportofon pentru a înregistra separat sunetul făcut de motorul motocicletei. Este vorba despre un Zoom H1 pe care-l pun sub șaua pasagerului.

Boya BY-WM4 Pro K2Folosesc un Garmin Zumo 396 LMT-S încă din 2019, GPS fără de care nu plec la drumuri lungi.
Sigur, este departe de a fi perfect în sensul că te mai bagă prin "boscheți" și toate ulițele, dar general vorbind, îmi face viața mult mai ușoară pe motocicletă.
Nu folosesc navigația pe telefon pentru că am deja acest GPS dedicat pentru motocicletă.

Garmin Zumo 396 LMT-S


În călătorii plec cu un laptop ieftin pe care-l folosesc exclusiv pentru a căuta hoteluri și coordonatele GPS a ceea ce mă interesează, dar și pentru transferul materialelor foto/video de pe card pe hardisk-ul extern.

Cardurile sunt ScanDisk Extreme 128GB V30 A2. Te sfătuiesc să nu te calicești la carduri și să le achiziționezi doar din magazine de renume pentru că există foarte multe fake-uri pe piață, mai ales pe site-urile de anunțuri. Eu nu cumpăr carduri "made in China", nici din magazine de renume.
Caută "made in Taiwan".

Camera îmi filmează 5 ore și 20 de minute pe un card de 128GB, la 1080p@60fps la 51Kbit/s în formatul XAVC.

Bateria camerei ține cam 90 de minute, dar pentru asta folosesc două baterii externe. Pentru filmările în oraș folosesc un grip cu baterie inclusă: Ulanzi BG2 care are o capacitate de 6800mAh, de 5 ori peste capacitatea bateriei de la cameră.

Când sunt pe moto, camera este conectată la o baterie externă Power Station A+ de 20.000 mAh cu care pot filma cât duce cardul. Este overkill și cam grea de ținut în buzunarul de la geaca moto, așa că voi opta pentru o baterie externă mai compactă, de maxim 10.000 mAh.

baterii externe


Materialele foto video sunt transferate pe un HDD extern Adata Armor HD830-2T, de 2TB. Antisock, rezistent la praf, poate supraviețui căderilor de până la 1.22m înălțime și rezista până la 2 metri în apă, timp de 2 ore. De asemenea, poate rezista și unei presiuni de 3000 kg.
Având în vedere că HDD-ul stă în bagajele moto și trebuie să ne întoarcem cu toate materialele foto/video întregi acasă, am ales acest HDD după ce-am văzut ce poate.
În viitor voi achiziționa și unul de 5TB.
baterii externe

Echipamentul moto este de la AlphaHead, textil, făcut pe comandă pe măsurile mele. Sunt EXTREM de mulțumit de combinezonul textil care s-a comportat excepțional atât pe căldură extremă (+39°C) cât și pe vreme rece.
Alcătuit din trei layere: exteriorul, mesadă de ploaie și mesadă de frig, este ce trebuie pentru drumuri lungi când poți întâmpina mai multe anotimpuri în aceași zi.

combinezon textil AlphaHead


Casca este un Icon Airflite de care n-aș putea spune că-s mulțumit 100% dar o voi mai ține minim două sezoane pentru că nu-mi permit financiar să schimb casca anual.
Mă gândesc să revin la HJC, căști cu care m-am înțeles excepțional de-a lungul timpului.

Am o pereche de ghete scurte Probiker cărora le-am dat bordul peste cap, însă tot nu dau urme de uzură.
Mai am o pereche de cizme moto sport Forma Ice pe care le port ocazional, adică mai deloc pentru că sunt foarte incomode. Le țin în speranța că voi ajunge pe circuit.

Bagajele moto sunt de la Givi, EN22-ul mai vechi ca bagaje laterale și un topcase de 52 de litri.
Pe rezervor am un tankbag luat prin 2016 de la Louis care stă fixat și acum cu ajutorul magneților.


Echipamentul lui Kitty este în curs de actualizare.
Până acum a mers cu o geacă textilă de la Modeka, cu mesadă de ploaie și una de frig, aceleași ghete scurte Probiker și o cască flip-up Scorpion Exo 920 de care nici ea nu este mulțumită.

Canalul de Youtube
Hayabusa Travels

este locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.

Cele mai noi motovlogg-uri

Harta noastră