De ce șoferii "urăsc" motocicliștii?

Iată câteva motive pentru care șoferii urăsc motocicliștii. "Urăsc" este poate prea mult spus, un termen mai realist ar putea fi că sunt iritați de prezența motocicliștilor în trafic.

Este clar că nu pot detalia în scris un video de 16 de minunte, prin urmare te invit să-l urmărești integral.
 

 • • Motocicliști iresponsabili
  există comportamente absolut normale din partea motocicliștilor care însă pot fi interpretate ca fiind iresponsabilități având în vedere realitatea că majoritatea șoferilor n-au habar despre motociclete. Acestea fiind spuse, avem și motocicliști iresponsabili în adevăratul sens al cuvântului.
 • • Ignoranța
  de pe scaunul șoferului de mașină, o motocicletă poate fi ceva extrem de ușor de controlat. Multe aspecte care țin de motociclism pot fi subestimate doar pentru că motocicleta este "judecată" doar după gabarit.
 • • Suntem greu de văzut
  șoferii văd numai ce le permite mintea să vadă. Motocicliștii reprezintă un procent extrem de mic în trafic, prin urmare, ca motociclist, este necesar să te faci cât mai vizibil (prin purtarea de echipament high-viz, dar și prin o atitudine corespunzătoare în trafic)
 • • Obligă la responsabilitate/atenție
  majoritatea șoferilor nu le pasă de o bubuială mică cu o altă mașină. Este doar un incoveninent care implică să pierzi niște timp. Situația se complică dacă lovesc un motociclist pentru că în majoritatea cazurilor motociclistul accidentat are nevoie de îngrijiri medicale. Și dacă s-a chemat salvarea, vine și poliția rutieră, apoi urmează dosar penal pentru vătămare corporală din culpă...
 • • Suntem huligani?!
  datorită preconcepțiilor instaurate de mass media, până la motocicliști care parcă își caută efectiv moartea pe șosele. Există deasemenea persoane care nu-și pot închipui lejeritatea cu care motocicliștii își asumă riscul de a merge pe motociclete.
 • • Accidentele motocicliștilor
  care sunt cu mult mai spectaculoase decât restul de accidente, deși sunt mult mai puțini comparativ cu numărul de mașini prezente în trafic.

anterior:
Dușmanii Motociclismului
următor:
Ce motocicletă să-mi cumpăr?
următorul:

: Ce motocicletă să-mi cumpăr?

Ce motocicletă să-mi cumpăr?

Pentru a afla răspunsul, consider că este necesar să-ți adresezi o serie de întrebări care

vezi detalii
anteriorul:

: Dușmanii Motociclismului

Dușmanii Motociclismului

În primul motovlog înregistrat în Grecia discutăm despre dușmanii motociclismului, așa cum îi văd eu.

vezi detalii
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră