Cu ferryboatul de noapte spre Creta

184 aprecieri de la 196 cititori

Vasul: KPHTH II, aparținând ANEK Ferries

Plecăm în grabă de la Micene, nici n-am mai vizitat muzeul de acolo pentru că trebuia să prindem ferry de noapte spre Heraklion, Creta.
Drumul până în portul Pireus a fost ușor, a decurs fără probleme.

 

Inițial vroiam să ne oprim și la Canalul Corinth, dar n-am mai facut-o gândindu-ne că mai bine oprim direct în port, luăm biletele și apoi găsim ceva de mâncare pe acolo până pleacă vasul.

Deși nu era distanța mare până la port, m-am gândit că-i mai bine să ajungem mai devreme în mare pentru că nu aveam rezervare pentru ferryboat. Neavând rezervare mi-a fost teamă că nu mai prindem cabine interioare pe ferry.
Am ajuns în Pireas pe la ora 19.40 ceea ce-i ok având în vedere cât de târziu am plecat de la Micene.
M-a dus GPS-ul chiar la biroul de unde se cumpără bilete (l-am pus de cu seară să ne ducă acolo, după ce am găsit coordonatele GPS exacte folosind Google Maps).

Având în vedere că această călătorie cu ferryboat-ul durează peste 9 ore, am luat cabină interioară privată pentru a ne putea odihni peste noapte.
Cabinele sunt foarte ok, paturi confortabile și dușuri, dulap... tot ce-ți trebuie, o veritabilă cameră de hotel, fără balcon. Dar pentru asta aveai toată puntea vasului.
Am stat în camere de hotel mai proaste decât cabina asta de pe vas...
Cost: 150 euro dus, cabină inclusă. Era mult mai ieftin dacă luai online.
Vasul: KPHTH II, aparținând ANEK Ferries. Cu ferryboatul de noapte spre Creta Motocicleta a fost ancorată de echipaj, n-au fost probleme. Cu ferryboatul de noapte spre Creta Fascinant cu mulți dormeau pe scaune sau pe jos printre culoarele de acces. Era plin de cupluri și persoane care dormeau pe jos, fie pe bagaje, fie în saci de dormit.

Vasul a plecat cu 9 min întârzâiere, pe la 21.00 încărcau marfă: intrau camioanele, lăsau încărcatura/container-ul și ieșeau din hală. Cu ferryboatul de noapte spre Creta Cu ferryboatul de noapte spre Creta După ce-am mâncat pe vas, am mai stat pe punte câteva minute, mai mult să vedem plecarea și apoi ne-am retras la cabină. Cu ferryboatul de noapte spre Creta Mesele nu sunt incluse iar prețurile pe ferry nu sunt chiar așa de mari, dar nici mici, comparativ cu prețurile din Grecia. Cu ferryboatul de noapte spre Creta PS: Sala autovehicolelor se închide complet, nu ai acces la bagajele din mașină/moto până dimineața la debarcare.
Pentru că "cineva" și-a uitat niște pastile în topcase, deși i-am spus de nenumărate ori să și le pună NUMAI în tankbag, a trebuit să vorbesc la recepție și să fiu însoțit până la moto pentru a lua respectivele medicamente.
Pentru altceva nu ți se permite să intri în cala autovehicolelor. Cu ferryboatul de noapte spre Creta Cu ferryboatul de noapte spre Creta Kitty a adormit cam greu, de multe ori am surprins-o uitându-se pe geam rulând gânduri de scufundare, accident maritim etc. Faptul că prin stație timp de două ore se auzeau indicațiile privind la ce trebuie să faci în caz de stare de urgență, clar n-a ajutat-o deloc.
Apoi prin stație au început să-și facă reclamă la restaurant și cafenelele "super ofertă" de pe vas. Cu ferryboatul de noapte spre Creta Deși marea a fost liniștită, senzația pe vas a fost ciudată: imaginează-ți că dormi într-un pat confortabil care se ridică ușor și coboară fie din zona pernelor, fie simți că ți se ridică picioarele. Apoi se mai leagănă și în laterale, depinzând cum reușea vasul să-și facă loc printre valuri. Totul pe un fundal sonor de motoare diesel pe o vibrație mai prezentă decât mi-aș fi dorit.
În 30 de min am adormit buștean :) Cu ferryboatul de noapte spre Creta Cu ferryboatul de noapte spre Creta Cu ferryboatul de noapte spre Creta Cu ferryboatul de noapte spre Creta Disperați să prindem cabină privată n-am mai oprit pe drum să mâncăm. Ideea este că locurile se vând repede pe online și chiar nu vroiam să fim nevoiți să dormim pe scaune. Cu ferryboatul de noapte spre Creta Am ajuns în Heraklion, Creta pe la 6.30 diminineața.
Aveam hotelul rezervat în Heraklion așa că în privința asta eram liniștiți. Cu ferryboatul de noapte spre Creta

 

184 aprecieri de la 196 cititori


  • Distribuie:


anterior:
Vizită la Cetatea Micene
următor:
Plimbare pe Platoul Lasithi
următorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Plimbare pe Platoul Lasithi

Plimbare pe Platoul Lasithi

Plecăm într-o plimbare cu motocicleta pe faimosul Platou Lasithi

vezi detalii

anteriorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Vizită la Cetatea Micene

Vizită la Cetatea Micene

Nu puteam rata o vizită la Cetatea Micene și mormântul lui Agamemnon

vezi detalii

Creta

Creta

Grecia

Creta este cea mai sudică insulă greacă la Marea Egee, constituind una din provinciile Greciei.Grecia: 30 de zile plus una: Cu ferryboatul de noapte spre Creta

Grecia: 30 de zile plus una

Jurnalul unei călătorii de 4300 de km prin Grecia

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră