Pella antică

263 aprecieri de la 272 cititori

Aici s-a născut Alexandru cel Mare!

Ne-am trezit pe la 8, mâncat ceva și-am luat-o spre muzeu și situl arheologic. Istanbul Caldură mare, peste 29 de grade.

La situl arheologic Kitty a rămas la intrare, cu toate că avea bilet. "Prea cald pentru chetroaie și bolohani" - spuse Kitty.
Muzeul este în oras, dar pentru situl arheologic ai de mers 2 km. Acolo n-ai de unde să-ți cumperi o apă, o cafea... nimic.
Biletul de la muzeu este valabil și pentru situl arheologic, costând 8 eur/persoană. Pella Antică, Grecia Pella a atins apogeul dezvoltării sale în perioada elenistică (secolele IV-II î. Hr.), sub domniile lui Filip II, Alexandru cel Mare (ambii născuți la Pella), Cassandru și Antigonos Gonatas, când a devenit nu numai cel mai mare oraș al Macedoniei, dar și unul dintre cele mai importante centre economice, politice și culturale din întreg spațiul grec. În 168 î. Hr. a fost cucerită de romani și declarată reședință a unei diviziuni administrative a provinciei Macedonia, cu capitala la Salonic.
Pella Antică, Grecia A continuat să prospere, beneficiind de așezarea pe Via Egnatia, celebrul drum de peste 1.100 km construit de romani în secolul al II-lea î. Hr. între Dyrrachium (azi Durrës, pe coasta Adriaticii, în Albania) și Byzantium, actualul Istanbul. Pella Antică, Grecia În anul 90 î. Hr. orașul a fost distrus de un cutremur, fapt care l-a determinat pe împăratul Augustus să întemeieze în 30 î. Hr. o nouă colonie (Nea Pella de astăzi), la cca. 2 km vest de vechia Pella. Treptat, Pella, marea capitală a regatului macedonean, și-a pierdut din importanță, continuând totuși să fie locuită. În perioada bizantină și otomană micul sat a purtat numele de Agioi Apostoloi, revenind la vechea denumire în 1936. Pella Antică, Grecia Pella a fost construită pe baza ideilor marelui arhitect Hippodamus din Milet (498-408 î. Hr.), considerat „părintele planificării urbane”, cel care a refăcut orașul natal și a proiectat Pireul, portul Atenei. Pella Antică, Grecia Pella Antică, Grecia Ne-am întors pe la 3 în cameră după ce-am făcut autostopul de la situl arheologic spre oraș. Am mâncat bine de tot cu 10 euro amândoi. Pella Antică, Grecia Pella Antică, Grecia

 

263 aprecieri de la 272 cititori


  • Distribuie:


anterior:
Drumul spre Pella, Grecia
următor:
Plecăm spre Ioannina
următorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Plecăm spre Ioannina

Plecăm spre Ioannina

Plecăm spre Ioannina pentru o noapte

vezi detalii

anteriorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Drumul spre Pella, Grecia

Drumul spre Pella, Grecia

Plecăm din Romania spre Pella, Grecia

vezi detalii

Pella

Pella

Grecia

Pella este un oraș mic care pe timpul lui Filip al II-lea și Alexandru Macedon a fost capitala Macedoniei antice.


Pella

Grecia: 30 de zile plus una: Pella antică

Grecia: 30 de zile plus una

Jurnalul unei călătorii de 4300 de km prin Grecia

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră