Peștera lui Zeus Creta

196 aprecieri de la 209 cititori

Am ajuns la Peștera lui Zeus relativ rapid, după ceva aventuri pe niște drumuri pe offroad - mulțumim Garmin - ceea ce a implicat ceva emoții pentru că și ploua. Dacă ploua mai tare mai mult ca sigur rămâneam împotmolit pe drumul acela.
Dar, n-a fost să fie și am ajuns cu bine la peșteră.
Evident că ne-am lăsat echipamentele de ploaie în cameră pentru că n-avea cum să plouă chiar azi, toate aplicațiile de vreme spuneau că va fi soare, slabe șanse de ploaie. la Peștera lui Zeus Creta
intrarea în peștere e sus, deasupra stâlpului
Peștera lui Zeus este situată în Creta, în partea sud-vestică a Platoului Lasithi, la aprox. 18 km distanṭă de Malia.
Ajunși în parcare, am stat să mâncăm ceva și am pornit pe poteca pavată parṭial cu piatră, un drum care urcă în pantă uṣoară, până la 1000 de metri altitudine. la Peștera lui Zeus Creta Puteai lua un măgăruș să te ducă până sus dar, mi-a fost milă de bietul animal care trebuia să mă care atâta drum. Așa că am zis pas și am urcat pe jos. la Peștera lui Zeus Creta Cu ceva reprize de ploaie pe drum, am ajuns la peșteră, oprindu-ne din când în când pentru poze. la Peștera lui Zeus Creta la Peștera lui Zeus Creta Odată ajunși la intrare, am plătit biletul (6eur/pers) și am coborât spre peșteră.
Se coboară pe trepte din beton, peștera având un traseu prestabilit: întâi cobori până în fundul peșterii, apoi evident urci spre ieșire. la Peștera lui Zeus Creta la Peștera lui Zeus Creta Peștera lui Zeus a fost descoperită în jurul anului 1883, iar săpăturile arheologilor au scos la iveală și câteva rămâșițe minoice care datează din 1800 î.H.
Depinzând de cât de interesat ești, îți poate lua chiar 45 de min să vizitezi peștera, la care se adaugă și traseul. la Peștera lui Zeus Creta la Peștera lui Zeus Creta Cu o lungime de 35 metri și o adâncime de 16 metri fiind împărṭită în două camere - Upper Cave ṣi Lower Cave - a devenit de-a lungul timpului un loc sacru de rugăciune ṣi pelerinaj, fiind asociată cu legenda antică Diktaion Andron, care spune povestea Zeiței Rhea.
Pentru a scăpa de soṭul ei, Cronos - care îṣi devora copiii - Rhea se adăposteṣte în această peșteră pentru a-l naște pe Zeus, tatăl tuturor zeilor și al oamenilor. la Peștera lui Zeus Creta la Peștera lui Zeus Creta la Peștera lui Zeus Creta Această peșteră adăpostește mai multe specii de lilieci, printre care și cel mediteraneean cu urechi lungi, fiind o specie protejată pe cale de dispariție. la Peștera lui Zeus Creta la Peștera lui Zeus Creta Ieșiți din peșteră am stat la un suc de fructe imediat pe dreapta și-am lasat camera să filmeze priveliștea de sus. la Peștera lui Zeus Creta La coborâre am prins din nou ceva reprize de ploaie făcând poteca foarte alunecoasă. Fiind încălțați cu ghetele moto nu prea au fost probleme deosebite la acest aspect.
Pe drum am dat și de un cuplu de români care urcau. Am schimbat câteva cuvinte și-am continuat coborârea.

Ajunși la parcare am revenit la terasa unde mâncasem inițial pentru că ploua bine de tot.
Cred c-am stat mai bine de o oră la acea terasă și ploaia nu mai înceta.
Mai o cafea, mai un suc... o vorbă cu oamenii de acolo. A trecut timpul. Și poaia. la Peștera lui Zeus Creta Am plecat ușor spre hotel cu gândul la un duș cald. Destul de frig pe platou însă până în Heraklion s-a schimbat vremea, încălzindu-se considerabil. la Peștera lui Zeus Creta

 

196 aprecieri de la 209 cititori


  • Distribuie:


anterior:
Plimbare pe Platoul Lasithi
următor:
Vizită la Knossos Creta
următorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Vizită la Knossos Creta

Vizită la Knossos Creta

Vizităm Palatul Knossos cel mai vechi oraș din Europa.

vezi detalii

anteriorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Plimbare pe Platoul Lasithi

Plimbare pe Platoul Lasithi

Plecăm într-o plimbare cu motocicleta pe faimosul Platou Lasithi

vezi detalii

Creta

Creta

Grecia

Creta este cea mai sudică insulă greacă la Marea Egee, constituind una din provinciile Greciei.Grecia: 30 de zile plus una: Peștera lui Zeus Creta

Grecia: 30 de zile plus una

Jurnalul unei călătorii de 4300 de km prin Grecia

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră