Peștera Valea Cetății

367 aprecieri de la 382 cititori

Drumul spre peștera Valea Cetății Este o peșteră situată la aproximativ 3 km de orașul Râșnov, pe Strada Cetății (1E) spre Poiana Brașov, situată la 825 m altitudine. Drumul spre peștera Valea Cetății Pentru a ajunge la peșteră este necesară parcurgerea pe jos a unei porțiuni de aprox. 500 de metri prin pădure, drum care se află în rampă, urcarea fiind istovitaore dacă ți-ai uitat acasă condiția fizică. Există și o parcare auto gratuită chiar la începutul traseului prin pădure. Drumul spre peștera Valea Cetății Drumul spre peștera Valea Cetății Urcarea prin pădure este extrem de plăcută și pitorească fiind acompaniat tot drumul de cântec de păsărele.

Odată ajunși mai trebuie urcate o serie de scări din lemn pentru a putea cumpăra bilet. Intrarea în peșteră se face numai după de ce strânge un grup de persoane care apoi vor fi însoțiți de către un ghid. Peștera Valea Cetatii Peștera Valea Cetatii Peștera Valea Cetatii Când ne apropiem de ieșire, ghidul oprește complet iluminatul în peșteră - cu acordul turiștilor, evident. Timp de 20 de secunde poți asculta în beznă sunetul apei care se prelinge de pe stalactite. Peștera Valea Cetatii Cea mai mare stalactită din peștera Valea Cetății are peste 2 metri înălțime. Se crede că pentru a se forma o stalactită de 1m lungime au fost necesari 10.000 de ani.
Acustica sălii este impresionantă. Aici Filarmonica din Brașov organizează concerte regulate fără a fi necesar vreun sistem de sunet. Peștera Valea Cetatii Abia în anul 2011 Peștera Valea Cetății a fost introdusă în circuitul turistic. A fost amenajat accesul, au fost amplasate balustrade și pasarele și a fost introdus iluminatul electric.
Biletul de intrare costă 20 de lei.
Filmare 4K cu drumul și peștera:

 

367 aprecieri de la 382 cititori


  • Distribuie:


anterior:
Cetatea Marienburg - Feldioara!
 

anteriorul:

Una scurtă prin Brașov: Cetatea Marienburg - Feldioara!

Cetatea Marienburg - Feldioara!

Răsărită din propria ruină, Cetatea Marienburg se înalță impunătoare la Feldioara, pe malul Oltului, la numai 20 de km de Brașov, pe drumul spre Sighișoara.

vezi detalii

Râșnov

Râșnov

România

Râșnov este un oraș în județul Brașov, Transilvania, România. Situat în sud-vestul Depresiunii Brașovului, la 15 km de municipiul Brașov, Râșnov este cunoscut pentru cetatea medievală.


Râșnov

Una scurtă prin Brașov: Peștera Valea Cetății

Una scurtă prin Brașov

Iată-ne la o plimbare scurtă de câteva zile prin ținuturile pitorești ale Brașovului.

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră