Templul lui Poseidon din Sounion

204 aprecieri de la 219 cititori

Pe 22 septembrie 2019, dis de dimineață, plecăm din Atena. inainte de plecarea din Atena Parcă aș mai fi stat o noapte, însă hotelul de rahat ne-a făcut să îmi doresc să plecăm cât mai repede de acolo.
Problema este că am tot căutat hoteluri și toate nu aveau camere.
Parcă eram "blestemați" să nu avem nici o alternativă.

Plecăm spre Sounion, însă ne-a luat ceva timp să ieșim din Atena, cu tot cu GPS. Problema a fost că multe străzi erau închise datorită unui eveniment de atletism și a trebuit la un moment dat să amețesc complet GPS-ul ducându-mă într-o complet altă parte a orașului, astfel încât să se "reseteze" GPS-ul și să nu mă mai ducă iar și iar în același loc cu străzi închise de Poliție. Era și Duminică.

PS: despre pățania cu hotelul, am detaliat în video-ul de mai jos.
Deasemenea, am inclus și drumul până la Sounion.

 

Deloc intuitivă intrarea la locație, vii dintr-o dată pe interzis. Am văzut că se practică frecvent asta în Grecia.
Sunt două parcări acolo însă am ales-o pe ce de sus, clar nu aveam de gând să cărăm geanta de rezervor și căștile după noi atâta distanță cât era de la parcarea de jos până sus la templu. Bine măcar că le-am putut lăsa la ghereta de unde se cumpără biletele de intrare. peisaje pana la templu peisaje pana la templu Templul lui Poseidon din Sounion se află la aprox 70 de km sud de Atena, drumul fiind foarte bun.
Nici nu mai știu cât am dat să intrăm, însă n-a fost mult pentru că sigur țineam minte dacă prețul era exagerat (până-n 6 euro de persoană).
Anyway, aici e bine să vii să vezi apusul, dar nah... Templul lui Poseidon din Sounion Templul lui Poseidon din Sounion Templul lui Poseidon din Sounion Construcția a fost realizată în timpul marelui conducător Pericle, cunoscut ca artizanul Atenei înfloritoare, cam în aceeași perioadă cu templul lui Hefaistos (450 Î.C.) din Agora Antică a Atenei.
N-am zăbovit prea mult pentru că trebuia să ajungem la Delphi, dar se putea sta la o terasă aflată la baza templului. Templul lui Poseidon din Sounion Templul lui Poseidon din Sounion Templul lui Poseidon din Sounion Cap Sounion Detalii și legendele locației le-am inclus în video:

 

204 aprecieri de la 219 cititori


  • Distribuie:

Templul lui Poseidon din Sounion: alte câteva imagini:anterior:
Acropola din Atena
următor:
Am ajuns la Delphi
următorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Am ajuns la Delphi

Am ajuns la Delphi

Plecat de la Sounion spre Delphi unde-am ajuns numai bine pentru o plimbare prin oraș

vezi detalii

anteriorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Acropola din Atena

Acropola din Atena

Acropola Atenei este o cetate antică situată pe o stăncă deasupra orașului

vezi detalii

Atena

Atena

Grecia

Atena este capitala Greciei. A fost, de asemenea, în inima Greciei Antice, o civilizație și un imperiu puternic.Grecia: 30 de zile plus una: Templul lui Poseidon din Sounion

Grecia: 30 de zile plus una

Jurnalul unei călătorii de 4300 de km prin Grecia

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră