Vizită la vulcanul din Santorini

205 aprecieri de la 217 cititori

După o zi de plajă, am luat de la o agenție locală o "croazieră" pe caldera vulcanului cu barca.
Am petrecut ziua vizitând vulcanul și insula Thirasia pentru ca apoi să ne bucurăm de asfințitul soarelui pe barcă.
Am fost luați cu autocarul din Kamari până la portul Thirei unde ne aștepta o barcă simplă.
Portul din Santorini văzut din autocar: portul din Santorini portul din Santorini caldera Santorini Kitty n-a fost impresionată, cum era de așteptat. Încă mai are probleme cu bărcile mici. caldera Santorini Kitty pe barca Ne-au dus la zona termală, acolo unde apa este sulfuroasă. Ideea era să facem baie, apa fiind termală: foarte frumos, dacă știam să înotăm.
Trebuie să nu porți haine albe pentru că vor fi pătate.
Noi am stat pe barcă împreună cu alții care nu știau să înoate.
Oh, well... vulcanul din Santorini După pauza de înot, fuga la vulcan pentru o vizită.
Foarte cald, teren foarte accidentat, eu fiind în "adidași de înot". vulcanul din Santorini După ceva informații oferite de ghid, am fost lăsați liberi să explorăm zona. Nu ai cum să te pierzi fiind o singură potecă care, pe alocuri este formată din pietre mai mici sau mai mari. O adevărată plăcere pentru tălpi.
Bine, poți pierde plecarea vasului. Mai bine zis, poți să-i enervezi pe toți care așteaptă plecarea din port pe un soare dogoritor.
Câțiva italieni au venit așa de târziu încât se discuta dacă-i oportun să se ducă cineva din echipaj sa-i aducă. vulcanul din Santorini Despre acest vulcan există foarte multe informații pe internet așa că mă voi limita doar la a spune că erupția cea mai mare a avut loc în 1613 î.C. având efecte catastrofale la scară planetară.
Este cea mai mare erupție vulcanică "documentată", având scara 7 din 8 posibile. Erupția Vezuviului din era romană a fost catalogată având scara 5.

Eruptia vulcanului Thera, Santorini a fost de minim patru ori mai mare decât cea a vulcanului Krakatoa, fiind simțită pe o distanță de aprox. 5 000 de kilometri, generând valuri tsunami care au atins până la 12 metri înălțime.
Deși nu a dus la extincția civilizației minoice, erupția a contribuit la declinul rapid al acestei civilizații, afectând serios capacitatea de comerț naval, valurile tsunami stârnite de erupție distrugând flota. vulcanul din Santorini Acum, deși vulcanul este activ, nu se vede nimic spectaculos exceptând aburi cu miros de sulf și căldură emanată dacă te apropii prea mult.
Cu siguranță va erupe din nou. portul insulei Thirasia După ce-am vizitat vulcanul, ne-am oprit ptr o oră pe insula Thirasia, unde locuiesc mai multe pisici decât oameni. insula Thirasia insula Thirasia Am stat să mâncăm și să bem ceva, costurile acestea nefiind incluse în prețul "croazierei".
Aș fi vrut să urc până sus, dar mi s-a părut prea departe și era posibil să nu ajung la timp pentru plecare. insula Thirasia insula Thirasia insula Thirasia Nu s-a stat mult, timpul a trecut foarte repede și iată-ne îmbarcați, pregătiți pentru apusul de soare pe apă. apus pe caldera Santorini apus pe caldera Santorini

 

205 aprecieri de la 217 cititori


  • Distribuie:


anterior:
Am ajuns în Santorini
următor:
Turnul meteorologic din Santorini
următorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Turnul meteorologic din Santorini

Turnul meteorologic din Santorini

Tot stăteam pe plajă și ne uitam la acel munte care mai mereu era acoperit de nori așa că ne-am gândit să mergem acolo

vezi detalii

anteriorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Am ajuns în Santorini

Am ajuns în Santorini

Iată-ne ajunși în Santorini cu motocicleta noastră și ne cazăm în Kamari

vezi detalii

Santorini

Santorini

Grecia

Santorini este o insulă vulcanică din grupul Cyclades al insulelor grecești.Grecia: 30 de zile plus una: Vizită la vulcanul din Santorini

Grecia: 30 de zile plus una

Jurnalul unei călătorii de 4300 de km prin Grecia

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră