Vizităm Sparta antică

385 aprecieri de la 403 cititori

Despre Sparta sunt convins că nu trebuie să explic prea multe, fiecare dintre voi cunoaște câteva informații despre importanța Spartei în antichitate.
Pe scurt însă, Sparta era caracterizată de o cultură războinică. vizita la Sparta antica Războinicii spartani profesioniști și bine pregătiți (hoplite), cu mantiile lor roșii distincte, părul lung și scuturile gravate cu semnul lambda au fost probabil cei mai buni și mai temători luptători din Grecia, luptând cu distincție la bătălii cheie precum Thermopile și Plataea la începutul secolului V î.Hr..

Tradiția antică spune că 300 de spartani au reușit să țină în frâu mai mult de 1.000.000 de persani timp de 3 zile și 3 nopți la bătălia de la Thermopile din anul 480 î.Hr. Această ispravă a dat curaj grecilor, care, un an mai târziu, au reușit să învingă imensa armată persană la bătălia de la Platea.

Sparta a fost de asemenea, un membru important al forței elene care a participat la Războiul Troian. Regele spartan Menelaos a instigat războiul după ce prințul troian Paris i-a răpit soția, pe Elena. vizita la Sparta antica Statuia Regelui Leonidas din Sparta, a fost ridicată în 1968, în fața unui stadion de fotbal. Conform istoricului Plutarch, când perșii au atacat la Thermopylae și le-au spus spartanilor și aliaților lor să-și depună armele, răspunsul lui Leonidas, imortalizat sub picioarele sale, a fost „ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” („Vino și ia-le”). vizita la Sparta antica Observații personale:
Situl arheologic este 90% îngropat, plini de măslini, puține vestigii arheologice au fost aduse la lumină, dar accesul este gratuit.
Nu ai de unde acolo să-ți iei apă, așa că mergeți pregătiți.
Muzeul mic și cu puține exponate însă destul de valoroase. (6euro/pers)
Nu am făcut poze în muzeu pentru că am filmat (vezi video-ul de mai jos).
Cel mai important exponat pare a fi statuia lui Leonidas (deși nu se știe sigur dacă ar fi el)... vizita la Sparta antica A meritat sacrificarea unei zile de plajă și bălăceală pentru a vizita Sparta însă nu m-aș caza acolo pentru asta. vizita la Sparta antica Ne-am întors pe autostradă la Kalamata mai mult să vedem cum arată, deși este cu plată.

 

385 aprecieri de la 403 cititori


  • Distribuie:


anterior:
EO82 drumul spre Sparta
următor:
Vizită la Cetatea Micene
următorul:

Grecia: 30 de zile plus una: Vizită la Cetatea Micene

Vizită la Cetatea Micene

Nu puteam rata o vizită la Cetatea Micene și mormântul lui Agamemnon

vezi detalii

anteriorul:

Grecia: 30 de zile plus una: EO82 drumul spre Sparta

EO82 drumul spre Sparta

Fantasticul drum EO82 care duce spre Sparta

vezi detalii

Sparta

Sparta

Grecia

Sparta a fost un oraș-stat din Grecia antică, în peninsula Peloponez, situat pe râul Eurotas fiind una din cele mai importante cetăți, alături de Atena.Grecia: 30 de zile plus una: Vizităm Sparta antică

Grecia: 30 de zile plus una

Jurnalul unei călătorii de 4300 de km prin Grecia

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră