Am vizitat Efes

535 aprecieri de la 553 cititori

În ultima zi de stat la Kușadasi plecăm să vizitez Ephesus.
N-am apucat să-l vizitez în 2018 așa ca iată că s-a ivit ocazia acum. inainte de plecarea la Ephesus
înainte de plecarea la Efes
Ephesus este la 17km distanță de Kușadasi, așa că nu-i nici un stres.

 

Drumul este frumos și ne-am oprit pentru câteva poze. Drumul spre Efes Drumul spre Ephesus Ajungem la Efes și parchez în parcarea cu plată: 10 lire.
Ne lăsăm căștile și gecile moto la un magazin de suveniruri care administrează și parcarea, apoi mergem către intrare.
Kitty nu vrea să intre și-mi spune că mă așteaptă la terasă.
Biletul costă 120 de lire, versiunea fără ghid audio sau uman. Am vizitat Efes Legenda spune ca Efes a fost întemeiat acum aproximativ 3200 de ani, de către amazoane.
A fost în stăpânirea a 5 civilizații: greacă, persană, romană, creștină și otomană.
Perioada cea mai înfloritoare a fost sub Romani, iar cea mai distrugătoare sub creștini. Efes - Ephesus Efes este locul unde-a existat una din cele 7 minuni ale lumii antice și a nume, Templul lui Artemis, distrus de un incendiu în 356 îHr, în aceeasși noapte când s-a născut Alexandru cel Mare.
A fost incendiat de un localnic care dorea astfel să devină faimos.
Evident, templul a fost restaurat ulterior. Efes - Ephesus Orașului antic Efes nu-i lipseau drumurile bine făcute, canalizarea, iluminatul public, rezervoarele de apă, băile termale, piețele ca loc de întâlnire și comerț, fântânile și porțile decorate de meșteri iscusiți, biblioteca, teatre și stadion pentru întreceri, ba chiar și toalete publice.

În era de glorie avea în jur de 250 000 de locuitori, printre ei se numărându-se cei mai mari artiști și negustori ai vremii.
Amfiteatrul din Efes, fiind locul organizării celor mai importante evenimente, a fost locul unde în fiecare an, în luna aprilie, se ținea o mare sarbatoare în cinstea zeiței Artemis.
Amfiteatrul putea găzdui 25mii de persoane. Efes - Ephesus Știi cum estimează oamenii de știință numărul de persoane care locuiau într-un oraș antic?
Numărul de locuri ale amfiteatrelor este înmulțit cu 10 și așa ai o estimare realistă. Efes - Ephesus În acest amfiteatru, Pavel a predicat și a fost "huiduit" de către localnici care l-au alungat din oraș temându-se că predicile vor afecta stabilitatea cultului lui Artemis. Efes - Ephesus Efesus producea și vindea un număr impresionant de statui ale zeiței.
Pavel a fost alungat și de aceea în Biblie avem scrisoarea lui Pavel catre Efesieni.

Efes a fost un centru al educației și locul de naștere al marelui filozof Heraclitus.
Femeile aveau drepturi egale cu ale bărbaților. Efes - Ephesus Noaptea străzile orașului erau luminate puternic cu lămpi cu ulei, un lux pe care nu și-l permiteau multe orașe.
Deasemenea, orasul beneficia de canalizare, fântâni și băi ajutat de acuaducturi. Efes - Ephesus Orașul a devenit un important centru comercial în timpul dominației romane.
În timpul romanilor, Efesus a fost al doilea oraș ca mărime din imperiu, după Roma. Efes - Ephesus Efes - Ephesus Vizita la Efes - Ephesus De asemenea, a rămas un centru politic și intelectual de frunte, lăudându-se cu impresionanta Biblioteca Celsus și cu cea de-a doua școală de filozofie din Marea Egee. Biblioteca Celsus Efes - Ephesus Biblioteca Celsus, construită în cinstea Guvernatorului General al Asiei în anul 135 d.H., foarte înaltă, are patru statui parțial deteriorate și două inscripții în latină și greacă referitoare la Celsus. Biblioteca Celsus Efes - Ephesus Biblioteca Celsus Efes - Ephesus Biblioteca Celsus Efes - Ephesus Biblioteca, a treia ca mărime a Imperiului Roman are la baza statuile unor femei care celebrează virtuțile învățării și înțelepciunii, virtuți care au inspirat cetățenii.
Nu a avut două etaje, zona superioară fiind construită pentru a deservi ca spațiu de stocare a manuscriselor. izita la Efes Începând cu secolul I d.Hr., Efesul a fost vizitat în mod repetat de primii creștini iar Maria, mama lui Isus, se spune că s-a retras acolo împreună cu Sfântul Ioan (mormântul lui Ioan și casa Mariei pot fi vizitate și astăzi).
După ce creștinismul a devenit religia dominantă a regiunii, Efesul a scăzut în ceea ce privește cultura și activitățile intelectuale. Vizita la Efes Împăratul Teodosie a închis toate templele și școlile, iar femeile au fost reduse la statutul de cetățean de clasa a doua, nu mai aveau voie să predea bărbaților sau să lucreze independent. Închinarea la zeița-mamă Artemis a fost interzisă, iar Templul lui Artemis a fost distrus de o mulțime creștină, ruinele fiind folosite ca carieră pentru materiale de construcție pentru alte proiecte locale, cum ar fi bisericile. Vizita la Efes

 

535 aprecieri de la 553 cititori


  • Distribuie:


anterior:
Haideți la Kușadasi
următor:
Haideți la Oludeniz!
următorul:

Turcia în trei săptămâni: Haideți la Oludeniz!

Haideți la Oludeniz!

Plecăm către Oludeniz, faimoasa stațiune din Turcia

vezi detalii

anteriorul:

Turcia în trei săptămâni: Haideți la Kușadasi

Haideți la Kușadasi

Ajungem în Kușadasi și ne cazăm la Karaaslan Inn.

vezi detalii

Efes

Efes

Turcia

Efes este cel mai important oraș grecesc din Ionia Asia Mică, ale cărui ruine se află lângă satul modern Selƈuk din vestul Turciei.Turcia în trei săptămâni: Am vizitat Efes

Turcia în trei săptămâni

Cu motocicleta prin Turcia în 2021: plimbare de aprox. 3600 de km în trei săptămâni.

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră