Balikligol Şanliurfa

320 aprecieri de la 330 cititori

Balikligol: piscina sacră cu pește protejat

Situat în sud-vestul orașului Şanliurfa, Balikligol reprezintă un loc sacru atât pentru musulmani cât și pentru creștini.
Lacul este strâns legat cu Profetul Avraam (Ibrahim), considerat "părintele" celor trei religii monoteiste: iudaism, creștinism și islam. Avraam a locuit în Şanliurfa pe vremea când rege al orașului era Nimrod. Conform legendei, în acest loc profetul Avraam a fost aruncat în foc de către regele Nimrod. Însă Allah a transformat flăcările în apă, iar buștenii arzând, în pești. Balikligol Balikligol Locația este într-un parc situat lângă "piscina sacră" și se poate vizita gratis.
Trebuie să recunosc că n-am mai văzut atâția pești laolaltă ca aici. Poți să cumperi mâncare pentru a hrăni peștii: 1 liră și primești mâncare cât încape într-un capac de borcan normal de murături.
Dacă știam, treceam înainte pe la un petshop. Balikligol Ideea este că acești pești nu se consumă, este interzis să-i mănânci și, conform legendei, cine omoară vreun pește din această piscină ajunge orb.
Și uite așa se înmulțesc ca iepurii depinzând astfel de hrana furnizată de turiști... sau, mă rog, asta-i versiunea oficială. Balikligol Ar exista și crapi gălbui, aurii ... cine vede un astfel de pește cică va avea noroc în viață. Doar dimineața devreme rău ar ieși astfel de pești aurii.
Numai pentru asta nu mă trezeam eu la 5 să umblu bezmetic pe la lac. Balikligol Alături se află și peștera unde s-ar fi născut Avraam însă era prea aglomerat, așa c-am zis pas.
Locația este cel puțin interesantă și merită vizitată.

 

320 aprecieri de la 330 cititori


  • Distribuie:


anterior:
Vizită la Harran, Turcia
următor:
Halfeti: plimbare cu vaporul pe Eufrat
următorul:

Turcia: 5000 km cu motocicleta: Halfeti: plimbare cu vaporul pe Eufrat

Halfeti: plimbare cu vaporul pe Eufrat

Halfeti: plimbare cu vaporul pe Eufrat pentru a vedea orașul scufundat de apele barajului Birecik.

vezi detalii

anteriorul:

Turcia: 5000 km cu motocicleta: Vizită la Harran, Turcia

Vizită la Harran, Turcia

Vizită de câteva ore în Harran cu scopul de a vedea faimoasele casele stup.

vezi detalii

Șanliurfa

Șanliurfa

Turcia

Şanlıurfa este un oraș mare din sud-estul Turciei cu peste 500.000 locuitori al cărui nume inițial este Urfa, dar a fost transformat în Șanliurfa (Gloriosul Urfa) în 1984.
Este un oraș de o mare importanță istorică (în antichitate se numea Edessa), Urfa este orașul unde a locuit Profetul  Abraham dar și unde a fost inventat alfabetul armean.


Șanliurfa

Turcia: 5000 km cu motocicleta: Balikligol Şanliurfa

Turcia: 5000 km cu motocicleta

Aventuri în Turcia: 5000 km cu motocicleta: până la Harran și înapoi!

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră