Drumul spre Anamur

185 aprecieri de la 198 cititori

Plecăm din Antalya cu o stare de neliniște având în vedere că trebuie să ne oprim într-un oraș neplanificat: Anamur!

Oprire de compromis. Vroiam la Alanya dar este prea aproape. Iar Mersin, unde vroiam defapt să oprim, este prea departe de Antalya.
Ai spune cî e ușor să faci 490 de km într-o zi, însă uneori, realitatea din teren diferă de planificările făcute de acasă, din în fața calculatorului.

Ne așteaptă un drum extrem de periculos cu banda îngustă curbe strânse și camioane care intră pe banda ta în viraje pentru că efectiv, nu e loc să ia curba altfel. Cel puțin, așa ne spune persoana de la hotelul de la care tocmai plecasem.
Nici nu ieșim bine din Antalya și ploaie. Până ne-am dezmeticit noi, ne-a udat bine de tot.
Noroc că a ținut doar 15 min și că afară erau peste 22 de grade. Ploaie spre Alanya Continuăm drumul cu gândul să oprim măcar pentru o cafea în Alanya. Chiar îmi doream să văd plaja Cleopatrei cu ochii mei. Drumul până la Alanya este brăzduit de localități, fiecare cu cel putin 4-5 semafoare. Ajungem în Alanya și ne oprim la Starbacks pentru o cafea chiar în fața plajei care are vreo 5km. În timp ce sorbeam cafeaua începe din nou o ploaie măruntă. Starbucks Alanya Cleopatra Beach: Plaja Cleopatrei Alanya Plaja Cleopatrei Alanya Ne este ciudă că n-avem timp să încercăm apa, mai ales că tot vedeam pe trotuare turiști în costume de baie, cărând colaci și saltele. Asta în octombrie, da? turisti in Alanya Pun camera în carcasa subacvatică și la nici 5 min se oprește ploaia. Kitty deja murea de cald în combinezonul de ploaie dar se încăpățânează să-l păstreze.

Urmează acea porțune de 50 de km pe un drum c-o singură banda pe sens. Banda îngustă în curbe și, evident trafic de camioane, tir-uri și autocare. 3 din 5 tăiau banda în viraje. În multe curbe nici nu puteau lua virajul altfel.

 

viraje spre Anamur Decidem să facem o pauză de respiro și iau decizia să îi dau drumul motocicletei la vale, ca să mai economisesc niște benzină. Când mergi așa nu poți folosi frâna de motor, în schimb poți supraîncălzi foarte ușor frânele. Dar totul a fost ok. viraje spre Anamur viraje spre Anamur Pe filmarea de mai jos avem doar prima repriză de mers cu motorul oprit. Au fost mai multe reprize, cam 30 de km am mers așa... ba îl opream, ba îl porneam la deal.

 

Kitty îmi tot spune că vrea să oprim că vrea banane.
Apare un "pit-stop" pe dreapta și opresc. Îmi era și sete. la banane spre Anamur Sărăcie lucie pe acolo.
4lire/kg de banane.
Aveau câteva fise puse la colțul mesei și văzându-le, le-am luat și m-am dus să i le dau crezând că le-a lăsat vreun trecator când a plătit "consumația".
Aflu că de fapt, este o superstiție și fisele au rolul de a atrage clienți noi.
Plecăm mai liniștiți aflând că următoarea benzinărie este la 20 de km și, după cum arată indicatorul de benzină, aveam șanse să ajungem până acolo fără să ramanem în pana prostului.
Bine că n-a pouat pe drumul ăla și că a fost foarte liber. Dacă mai trebuia să și stăm în coloane, aveam ce impinge la motocicletă.

Ajungem la Amamur și ne oprim în prima benzinărie găsită unde se duc 110 lire pe 14 litri. Rezervorul este de 21 de litri.
Decidem s-o luăm pe lângă plajă, găsim noi un hotel pe acolo. Ceasul 18 și ceva. Încă lumină afară.
Primul hotel nu mai avea camere așa cș-i dșm înainte și găsim un hotel modest cu 100 lire pe noapte.
Ne prinde noaptea pe plajă, apa destul de caldă.
Poate la Mersin facem și-o baie.
Erau 26 de grade afară.

 

185 aprecieri de la 198 cititori


  • Distribuie:


anterior:
Antalya: plimbare cu vaporașul
următor:
Potop spre Mersin
următorul:

Turcia: 5000 km cu motocicleta: Potop spre Mersin

Potop spre Mersin

Una din cele mai aprige ploi pe care m-a prins vreodată pe motocicletă.

vezi detalii

anteriorul:

Turcia: 5000 km cu motocicleta: Antalya: plimbare cu vaporașul

Antalya: plimbare cu vaporașul

Jos la pontoane, multe bărci își așteptau clienții dornici de plimbare.

vezi detalii
Turcia: 5000 km cu motocicleta: Drumul spre Anamur

Turcia: 5000 km cu motocicleta

Aventuri în Turcia: 5000 km cu motocicleta: până la Harran și înapoi!

vezi tura
Vizitează canalul Youtube

Hai cu Busa prin lume!

Click pentru abonare directă!

Eu sunt Sorin și îți urez BUN VENIT pe canalul HayabusaTravels, locul unde vei găsi motovloguri serioase despre motociclism, călătorii cu motocicleta și alte subiecte adiacente.
Abonează-te și apasă clopoțelul pentru a fi notificat ori de câte ori postez.
Abonarea este gratuită!
Vizionare placută!

vezi canalul
Motocilism: Reguli pentru începători

Motocilism:
Reguli pentru începători

descarcă

Mitul echipamentului

Mitul echipamentului

A nu se înțelege greşit! Este foarte bine să porți echipament de protecție pe motocicletă. Există situații când echipamentul reduce din amploarea eventualelor lovituri. La fel,

detalii

Acum este foarte ușor să devenim Parteneri

Harta noastră